Víceúčelová sportovní zařízení v Rýmařově

    V areálu zahrady Hedvy v Rýmařově bylo vybudováno dětské sportovní hřiště situované do prostoru stávajícího remízu. Pro realizaci byl využit svažitý terén a částečně i stávající zeleň: hřiště je výškově členěno terasami, je zde umístěno odpočívadlo. Herní prvky jsou rozděleny podle věkových kategorií dětí, kterým jsou určeny. Dominantním prvkem v centrální části hřiště je prostorový objekt - cvičná lezecká (tzv. boulderingová) stěna.
    Dalším vybudovaným objektem je víceúčelové hřiště, které bylo situováno ve vazbě na okraj travnaté „pláže" u Edrovického rybníka. Je umístěno mezi stávající skupiny bříz k patě terénní modelace, která bude využita pro vybudování dřevěných (příp. kamenných) sedacích stupňů. Víceúčelové hřiště s povrchem z umělého trávníku s křemičitým vsypem může být využíváno pro velké množství míčových her (tenis, volejbal, malá kopaná, nohejbal, házená, cvičně košíková).

     

    Kromě nové sportovní plochy byla provedena také rekonstrukce stávajícího antukového hřiště na hřiště pro plážový volejbal pro doplnění nabídky návštěvníkům areálu Edrovického rybníka v letní sezóně.
    Pro školy, sportovní kluby i veřejnost bude užívání bezplatné. Aby bylo zaručeno, že hřiště nepodlehnou útoku vandalů, budou areál pravidelně nejméně jednou denně kontrolovat pracovníci Městských služeb a do budoucna zde bude instalován kamerový systém. Areál je oplocený a uzamčený, rezervace a zapůjčení klíčů je v informačním středisku v Rýmařově. Dlouhodobější rezervace se poskytují pouze na 2 měsíce dopředu, na jednu osobu1 hodinu.

    Zda je areál právě využit nebo zamluven, zjistíte na webových stránká Víceúčelová sportovní zařízení v Rýmařověch města www.rymarov.cz (hlavní menu - Sportovní areál) nebo dotazem v informačním středisku.

    Kontaktní informace

    Telefon: +420 554 254 381

    E-mail: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

    www: http://rymarov.cz

    Adresa

    Víceúčelové sportovní zařízení

    Sokolovská ulice

    795 01 Rýmařov