Klasický kvasový chléb, který je vyráběn pomocí třístupňového vyvádění kvasů dle původní receptury. Tyto chleby obsahují pouze přírodní suroviny, jsou bez zlepšujících přípravků používaných při běžné výrobě pečiva.
Klasický kvasový chléb, který je vyráběn pomocí třístupňového vyvádění kvasů dle původní receptury. Tyto chleby obsahují pouze přírodní suroviny, jsou bez zlepšujících přípravků používaných při běžné výrobě pečiva.
Med z rodinné včelí farmy Šenfeldr, která obhospodařuje téměř 100 včelstev v podhůří Jeseníků. Včelstva jsou umístěna výhradně v lesích, starých sadech a horských loukách. Lokalita hospodaření je také umístěna na Tvrdkovské zemědělské farmě, která je státem uznaná v režimu ekologického zemědělství. Jde o nezávadnou čistou krajinu v okolí čistých jesenických lesů. Včely jsou chovány v moderních úlech vlastní výroby.
Výroba palačinek dle vlastní receptury s džemem Fructusterrae.
Jsou 100 % ruční výrobek, sběrem počínaje a prodejem konče. Jeden kilogram džemu je vyroben z 1,5 kilogramu ovoce. Neobsahuje žádnou chemii, dochucovadla, podvodné náhražky a "E-čka".
Všechny výrobky jsou výhradně z ovčího rouna původních Valašek. Nejoblíbenějším výrobkem jsou plstěné kabelky, mošny či peněženky. Pro pány pořádné ponožky a oplétané láhve (předchůdce termosky). Můžete si zde vybrat ovečku, z jejíž vlny vyrobíme originální výrobek. Všechny ovečky mají jméno, a tak můžete mít ponožky třeba z Josefíny, Adélky… prostě originál.
Vyrábí se med smíšený, květový, medovicový, propolisová tinktura, svíčky, vánoční a jiné ozdoby.
Od samého počátku si společnost pro své ponožky zajišťuje vlastní vývoj a konstrukci. Specializuje se na sportovní ponožky, k jejichž výrobě jsou použité nejmodernější materiály a design.
Pro originální šperky jsou vybrány nejrůznější materiály, především minerální kameny, sklo, mušlovina nebo korálky, které jsou následně zpracovány pomocí letování a pájení a celý proces je zakončen patinováním. Bruntálská tvůrkyně říká, že ji kámen musí něčím oslovit – někdy už při pohledu na něj vidí výslednou podobu šperku. Upozorňuje na to, že každý originální kousek musí vytvořit s radostí a láskou. „Chtěla bych, aby moje šperky přinášely svým nositelům pozitivní energii a radost,“ vyznává se autorka.
Domácí muffiny sladké, slané, bezlepkové, bez laktózové a dia ve sladké i slané variantě.
Výrobky mají svoji typickou vůni a chuť, kterou získávají výběrem kvalitních surovin a tradičním "domácím" způsobem jejich zpracování. Výroba probíhá téměř manufakturním způsobem. Uzením na bukovém dřevě získávají výrobky, které mají v dnešní době svoji výjimečnost.
Pivovar Hasič je součástí stylové restaurace v přebudované někdejší továrně. Pivovar také provozuje nově zrekonstruovaný pivní bar a vzorkovou prodejnu. Specializuje se zde na prezentaci výrobků s výkladem výroby piva.
Inspirace je čerpána z drsných a zároveň krásných Jeseníků. K výrobě je použito místní dřevo a kámen, které je nalezeno na cestách krajinou, převážně v okolí Ludvíkova. Závěsy jsou z chirurgické oceli, někdy z kůže či textilu, občas jsou využity korálky z recyklace starých šperků. Povrch je ošetřen přírodním včelím voskem a olejem. Používané techniky – řezbářství, drátování, tepání.
Slané lázeňské oplatky se vyrábí v několika příchutích (česnek, cibule, horská sůl, kmín).
Jde o pestrou nabídku čokoládových bonbonů s různorodou náplní, ze kterých si vybere opravdu každý. Vyrábí se a prodávají zákusky mnoha druhů a jako místní specialita - Velkolosinské koláče. Vše je ručně a s láskou vyrobené, vždy čerstvé a voňavé. Pralinky ve spojení s krabičkou z místní nejstarší ruční papírny v ČR - Velké Losiny tvoří velice unikátní a originální suvenýr.
Originální ruční papír je vyráběný v manufaktuře s více než 400letou tradicí nepřetržité výroby. Z ručního papíru „Losín“ se vyrábí – dopisní papíry, papíry se zákaznickou průsvitkou, obálky, pozvánky, diplomy, pamětní listy, certifikáty, blahopřání, svatební oznámení, dárkové kazety, akvarelové papíry, papíry s příměsí travin a květů.
Původně pěstitelská pálenice získala v roce 2008 koncesi k výrobě destilátů. Maršíkovské ovocné destiláty jsou od kvašení až po vypálení, stáčení a adjustaci zcela ručně vyráběny. Základní sortiment je tvořen jablečným a švestkovým destilátem 52%, který je v sezóně doplňován produkty z ostatních druhů ovoce (hrušky, třešně, meruňky) a z medu.
Inspirováno místními hořkými léčivými bylinami, které byly používány již stovky let v tomto kraji spolu s živou vodou, dle teorie Vincenze Priessnitze: neupravená horská pramenitá voda přímo z podzemního pramene hned pod dunajsko-oderským rozvodím. Vyráběno tradičním ručním způsobem, dle metody používané před stovkami let.
Použity jsou speciální, ručně válcovaná barevná skla, která jsou zajímavá svou strukturou, a také nezvykle pevným povrchem. Neopakovatelná barevnost skel neumožňuje duplicitu, každý kus je originál.
Je vyráběna široká škála kovářských produktů, od běžného zemědělského či uměleckého kovářství, restaurátorských prací železných a měděných výrobků, po zámečnictví běžně užívané i umělecké, včetně výroby a montáže užitkových a dekorativních předmětů do interiéru a exteriéru. Jde například o nářadí ke krbu, madla ke schodům, stojany na vína, svícny, svítidla, bytové doplňky, zbraně, šperky, vrata, mříže, ploty a zábradlí na schodiště, vývěsní štíty, zvonky, zvonice, poštovní schránky, aj. dle přání a požadavků zákazníka.
Většina kusů jsou repliky, vzory se hledají v odborné literatuře, ale vyrábí se také kusy s vlastními návrhy s klasickými prvky středověkého skla.
Domácí ruční výroba piva s otevřeným kvašením zaručuje vynikající aromatické a chuťové vlastnosti piva. Pivo je v minipivovaru vyráběno vždy podle aktuální potřeby, a je proto zaručeně čerstvé. Uvařené, řádně přírodně prokvašené živé pivo se nepasteruje ani nefiltruje, a není proto ochuzeno o bílkoviny, vitamíny a třísloviny. Malý obsah kvasnic a dalších přírodních produktů, dává našemu pivu charakteristickou chuť a činí z něj kvalitní a zdravý nápoj.
Zámecký pivovar Sobotín je malý rodinný pivovar, který je součástí jedinečného resortu, který poskytuje luxusní ubytování, špičkovou gastronomii, nezapomenutelné wellness&spa služby a široké sportovní vyžití. Tento resort se nachází na úpatí CHKO Jeseníky poblíž města Šumperk. Pivo Albert se k Vám dostává v té nejčerstvější podobě, vařené s maximální péčí a láskou. Je kladen důraz na přísné dodržování tradičních výrobních postupů z těch nejlepších surovin. Samotné pivo vzniká z toho nejlepšího, co nám naše země může dát: žatecký chmel, moravský slad a voda, která k nám proudí přímo ze srdce Jeseníků. Pivo neprochází žádnou filtrací ani pasterizací – je to zkrátka živé pivo.